Sos sojowy shoyu mniej soli BIO 250 ml - Lima

  • Dodaj recenzję:
  • 1670
  • Producent: Bioplanet
  • Dostępność: Jest Jest
  • szt
  • 22,70 zł

Opis:
Sos Shoyu charakteryzuje się lekkim alkoholowym posmakiem - jest to wynik fermentacji pszenicy. W związku z tym nadaje się do dłuższego gotowania , najlepiej dodać go pod koniec przygotowania posiłku, aby sos nie utracil charakterystycznego aromatu. Shoyu doskonale komponuje się z piklami , w potrawach z woka, z ryżem, makaronem, sushi, sashimi i duszonymi warzywami.

Składniki:
woda, soja*, pszenica*, sól morska, alkohol*, ocet*, regulator kwasowości: kwas mlekowy, Koji (A.oryzae)

*składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli CERTISYS BE-BIO-01

Wartość odżywcza w 100g:

wartość energetyczna - 424 kJ/101 kcal

białko - 10,4 g

węglowodany - 4,9 g, w tym cukier - 0,4 g

tłuszcz - 0,1 g

błonnik - 0,8 g

sól - 10,2 g

Wartość odżywczaWartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 246 kJ (59 kcal) kJ / kcal
tłuszcz - 0.10 g
węglowodany - 4.90 g 
białko - 9.00 g

Informacja alergicznaAlergen - gluten, soja
1l=84,80 zł