Dodano produkt do koszyka

« Kontynuuj zakupy Przejdź do koszyka »

BESTSELLER

Ser typu Halloumi grillowy ok. 250 g, Sery Ślubowskie

maślany smak, lekko krucha zwarta konsystencja podobna do oscypka

Dostępność:

Cena: 19.00 brutto

(76.00 zł/kg )

Ilość:

Opis produktu

Ser typu Halloumi, słodkawy i solony o charakterystycznym mlecznym smaku,  idealny do grillowania, panierowania, na patelnię i jako dodatek do sałatek na zimno.

Skład: mleko krowie niepoasteryzowane niestandaryzowane, podpuszczka mikrobiologiczna, sól

Produkt zmiennowagowy, ostateczna waga zostanie naliczona zgodnie z realną wagą produktu.

Przetwórstwo Farmerskie SERY ŚLUBOWSKIE Igor Pietrzyk, rozpoczęło swoją działalność w połowie 2011r. Początek swojej działalności spędziłem na poszukiwaniu idealnego surowca. Moim podstawowym warunkiem, było znalezienie niedużego hodowcy, będącego pod stałym nadzorem służb weterynaryjnych, który byłby w stanie jednostkowo zaspokoić moje zapotrzebowanie na mleko. Po roku poszukiwań i licznych próbach współpracy z producentami, udało mi się znaleźć hodowcę, który posiada nieduże stado i to jeszcze składające się w przeważającej mierze z krów rasy Jersey i Simental. To właśnie dzięki mieszance mleka pochodzącego od tych ras, uzyskałem surowiec spełniający w 100% moje oczekiwania. Mleko ma dużą zawartość tłuszczu od 4,6% do 5,6%, średnio z mleka mieszanego 4,85% oraz białka od 3,6% do 4,0%, średnio z mleka mieszanego 3,55%. To właśnie między innymi dzięki tym dwóm parametrom, udaje się wytwarzać sery o niepowtarzalnych walorach organoleptycznych i smakowych.

Od początku swojej działalności, Serowarnia nastawiona była na produkcje różnego rodzaju serów, choć rozpoczęliśmy od serów podpuszczkowych niedojrzewających (to dobry produkt pozwalający na przyswojenie tajników technologicznych związanych z obróbką mleka i wytwarzaniu sera) . Następnie doszedł ser typu RICOTTA, potem twarożki i twarogi a od czerwca 2015 roku wdrożyliśmy wytwarzanie serów długo dojrzewających. W obecnej chwili, po rozszerzeniu parku maszynowego o nowy 300 litrowy kocioł serowarski firmy PLEVNIK i zastąpieniu drobnego sprzętu nieprofesjonalnego, sprzętem wysoko specjalistycznym, wytwarzamy sery, które śmiało mogą konkurować swoją jakością i walorami smakowymi z serami produkowanymi w serowarniach takich potęg jak Włosi, Szwajcarzy, Francuzi czy Hiszpanie.

Pomimo wprowadzenia zmian maszynowo- technologicznych, gro czynności nadal wykonywana jest ręcznie, dzięki czemu serowar ma niepowtarzalną możliwość osobistego i bezpośredniego ingerowania w przetwarzany surowiec, co odbija się na jakości produkowanych serów. W dalszym ciągu sery wytwarzane są z mleka krowiego niestandaryzowanego (zawartość tłuszczu i białka jest zmienna), niepasteryzowanego (nie jest poddawane wysokotemperaturowej obróbce cieplnej) i pełnego (nie jest odciągana śmietanka).

Zapraszamy Państwa do skosztowania naszych produktów, które dostępne są w licznych Sklepach, Restauracjach i Hotelach na terenie Wrocławia. Istnieje także możliwość zakupu sera bezpośrednio z serowarni mieszczącej się we wsi Ślubów 13 na terenie powiatu Górowskiego.

Opinie, recenzje, testy:

Ten produkt nie ma jeszcze opinii

Twoja opinia

Ocena:
  • Wszystkie pola są wymagane
Polecenie produktu: Ser typu Halloumi grillowy ok. 250 g, Sery Ślubowskie
Zapytaj o produkt
  • Wyślij kopię wiadomości do mnie
info@vegebox.pl
tel:690 511 793, Pon.-Czw. 9-17; Pt. 10-18
Newsletter

Zapisz się do newslettera, aby otrzymywać zniżki oraz informacje o promocjach i wyprzedażach.

X Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.